Bilgi-Paylasim Forum'a Hosgeldiniz,
Tüm Bilgileri Görmek icin,ve daha fazla forumdan yararlanmak yada faydalanmak icin Kayit Olmaniz Gerekmektedir.
Sizin'de Paylasmak istediginiz Bilginiz Varsa Buyrun,Paylasin,Tesekkür Ederiz.
Bilgi-Paylasim
Bilgi-Paylasim Forum'a Hosgeldiniz,
Tüm Bilgileri Görmek icin,ve daha fazla forumdan yararlanmak yada faydalanmak icin Kayit Olmaniz Gerekmektedir.
Sizin'de Paylasmak istediginiz Bilginiz Varsa Buyrun,Paylasin,Tesekkür Ederiz.
Bilgi-Paylasim
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.
Mesaj Sayısı : 587 Reputation : 31 Points : 32 Kayıt tarihi : 22.10.08
Thema: Ugur Arslan siirleri 2 Do 11 Dez 2008 - 3:21
Korkuyla Umut Arasi
Bilinmeyene yürümek garipti Hayat belki de Bilinmeyene yürümekten ibaretti Bir sonraki Atilip atilamayacagi bilinmeyen bir adimin Götürüp götüremeyecegi bilinmeyen bir yolun Sonundaki bilinmeyenlerden olusuyordu hersey Ve hiçbirseyi önceden bilmek mümkün degildi Aslinda yürütülmekti sonunu bilmeden yürümek cesur atilmaliydi adimlar korkuyla umut arasinda Günes açar ya da yagmur yagardi. Deprem ne zaman nereyi yikar belli olmazdi En iyisi hazirlikli olmakti herseye Umudu ve korkuyu elden birakmadan... Kimin ne zaman, nerede, ne kadar olacagi belli olmadan. Önemli olan bir yerlerde oldugumuz sürece oranin hakkini vermek ve geride birseyler birakmakti. Bir is, bir eser ya da bir iyilik, Belki de kiyamet son iyilik yapildiktan sonra kopacakti.
Ugur Arslan
Metris
Ben hep 17 yasindayim Demir kapinin her açilisinda Her ayak sesinde içime sigmaz yüregim Her türlüsünü tattim acinin ve izdirabin Yalniz seni özlerken kendimi yenemedim Çünkü; senden gayrisi haram Su Metris'in önü bir uzun alan Bir tek seni sevdim gerisi yalan
Cigara çekmedi canim hiç Çikarken havalandirmaya Olmadi avluda atilmis voltam hiç Hele masmavi bir denize atilmis oltam Hiç mi hiç... Içerde biraktim dünyayi Parmakliklarla bölünmüs olarak Görmeye alisik gözleri Ve senin için yazdigim siirleri, sözleri. Sana olan askimi Defterlere degil Metris'in duvarlarina yazdim Uykusuz geçen geceler akillara zarar Kiramazdi beni durusmada kirilan kalem Senin görüslere gelmedigin kadar Su Metris'in önü bir uzun alan Bir tek seni sevdim gerisi yalan Senin hasretindi hücreme dolan Yalniz seni sevdim gerisi yalan.
Parmakliklarin elime bulasan pasi Havalandirmadan gelen hela ko0kusu Isik ve ufuksuz hücremde Gözlerim kuvvet kaybindaydi. Bir sisin ucundaydi ölüm korkusu Ve özgürlük kravatlilarin avucundaydi
Bir kazaydi gelisin Ya seni sevisim? Bir masaldi. 17 yil 15 gece Bir ranzaydi yattigim Bir de oturdugum masaydi
Ben gençligimin en tutkulu askini Kagitlara degil Gönlümün en derin nagralarini Kalemle degil Tirnaklarimla Metris'in duvarlarina yazdim Ve kanayan ellerime tuz bastim
Çok mektup yazdim sana Ama hiç yollamadim Ben sana olan mektuplarimi Metris'in duvarlarina yazdim Ve üzerine zarf degil Mapushane kapilarini kapattim
Simdi bir sey yok yanimda senden kalan Su Metris'in önü bir uzun alan Benim sevdam gerçek Senin askin yalan Hücrem degil hasretinle yanarim Senin için hergün hergün aglarim Kanim hep içime akar kanarim Beni anlamadin ona yanarim.....
Ugur Arslan
Sen
ve gözlerin gelir aklima ve sözlerin gidisin gitmiyor gözümün önünden ve izleri derin ilk degilsin bu senin de bildigin ve yine biliyorsun sen son sevdigim simdi uzaklardasin ben çamlar arasinda bir hastane odasinda cigerimde bir ince hastalik içimde kapanmak bilmeyen bir yara ve sanki elimde inadina bir sigara biliyorum dönmeyeceksin hatta arkana bile bakmazsin gün gelir belki bir yuva kurarsin oglun olsa benim adimi koyar misin gittin dag gibi sevdami devirip ardinda gittin allahaismarladik bile demedin sazlar çalinir çamlicanin bahçelerinde o sarkiyi bir daha hiç söylemedim simdi elimde bir bardak çay ve dudagimda buruk bir tebessüm kendi kendimi üzmemeye söz verdim ve ben seni hayatimin bir musalla tasina en yakin yerinde sevdim israr etmedin kendine beni sev diye beyaz bulutlar gibi sirtini rüzgarlara verip gittin bense durdum ve bekledim ve ben seni hayatimin bir musalla tasina en yakin yerinde sevdim
Ugur Arslan
Sen Ve Ben
herkes dört gözle tatili beklerdi bense okullarin açilmasini çünkü seni görmek vardi koridorlarda ve bana gülecegin günü beklemek.
ben okul bahçesindeki agaca, basharflerimizi sen gönlüme sevdanin adini yazmistin ben sirama isimlerimizi sen kalbime ilk aski yazmistin.
senden sonra sana yazdigim siirlerden haberin bile yok ve yagmur yüzüme vuruyor ve soguk.
okuldan sonra her dolma kalem, her lacivert kravat her beyaz gömlek ve yakalik ve her 12 aralik sen gelirsin aklima çocukluk iste, belki de ilk Ask belki de ilk delilik.
seversin demistin ya hani bundan sonra da inan ki o kadar kimseyi sevemedim ve o iki kelimeyi senden sonra kimseye ama kimseye söyleyemedim.
belki hiç olmadin benim için belki de azdin ama olsun ben hep sana siirler yazdim.
ceketimi ve kravatimi sakliyorum hala birinin üzerinde tebesir birinin üzerinde ayran lekesi ve Seni Seviyorum Hala elmayi da, havayi da, suyu da
ve bilmeni istemiyorum hala sana siirler yazdigimi ve bilmeni istemiyorum bütün bunlari çünkü hersey böyleyken güzel en dokunulmamis, en yasanmamis ve en tadilmamis haliyle.
bir sahilde elele dolasilmamis ve bir kafede çay içilmemis haliyle hersey böyleyken güzel belki de
ama sen gönlüme sevdanin adini yazmistin ben askina tutulmus bir deli candim sen gönlüme sevdanin adini yazdin ben askina tutulmus seni ararim. Seni Seviyorum...
Ugur Arslan
Seni Yagmurdan Sonra Sevecegim
Simdi git.. Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik.. Say ki, gece mektuplarini, en güzel ask siirlerini beraber ezberlemedik.. Say ki, sevda trenini kaçirdigim durakta bir süre beraber beklemedik.. Sen git.. Ben gelemem bu yürekle.. Ya da kal.. Eylül yagmurlarini bekle..
Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Saçlarima ak düsmemis halimle.. Sen yaslardayken.. Onsekizimde, yirmimde.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Kaldirimlarin islak ve temiz haliyle.. Yasli yüzüm delikanli yüregimle.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Asksiz geçen onca yili yakacagim.. Sevda alevinde kendi ellerimle...
Simdi git.. Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik.. Say ki, oturup konustugun yasli ve yabanci bir adamdi.. Ve sevdadan hiç söz etmedik.. Say ki, hiç gülmedik.. Ayni seyleri sevmedik.. Ve yagmurdan sonra beraber yürümedik.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyecegim.. Yagmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada.. Seninle gökkusaginin altindan geçecegim.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Ve seni sevdigimi kimseye söylemeyecegim.. Belki bu dünya gözüyle gördügüm son yagmur olacak.. Islak kaldirimlarda sirilsiklam yürüyecegim.. Ben seni yagmurdan sonra sevecegim.. Ve bir gün ölürsem siyah gözlerinde ölecegim.....
Ugur Arslan
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 819 Reputation : 14 Points : 144 Kayıt tarihi : 21.10.08
Thema: Ugur Arslan Siirleri 2 Sa 13 Dez 2008 - 6:35
Paylasim icin Cokkkk Tesekür ederimm Ortimm,Emegine Saglikk